Transmission varianter av LuK

Som en designpartner för fordonstillverkare har LuK tillgång till en rad av kompetenser inom konstruktion av en motors ramverk för transmission. Detta etablerar sig själv i moduler för datoriserade transmissioner och andra varianter, som idag främjar alternativ till ortodoxa lösningar. Tillsammans kallas dessa varianter inom transmission för XSG serien. Köp transmission för bilar från www.BilDELAR24.Com.

1. LuK’s ASG – Automatic Shift Gearbox

Detta är grunden för XSG serien. Tre elektriska motorers överföring påverkas när motorn ger tryck på kopplingen direkt till växellådan. På grund av den kompakta desigen så förblir växellådan oförändrad. En växellåda med Luk ASG delar kan alternativt konverteras manuellt eller automatiskt för extra komfort.

2. LuK’s PSG – Parallel Shift Gearbox

Detta är ett dubbelkopplingmoment eller en växellåda. Den är sammansatt av jämna och udda växlar och en dubbel koppling. När en förare byter växel, växlas vridmomentet konstant från en växel till nästa. Detta resulterar i en väldigt lätthet att växla som kan liknas med den av programmerad momentomvandlare. Bränsleffektiviteten är också anmärkningsvärt med ASG.

En notering till applikationen, dubbelkopplingarna kan vara torr eller genomdränkas i olja. Den kan aktiveras genom att använda elektriska motorer eller kontroller av elektrisk hydraulik.

3. LuK’s ESG – Electrical Shift Gearbox

Denna växellåda ger den perfekta grunden för en bekväm körning med utmärkt bränsleeffektivitet. Möjligheten att integrera en elektrisk motor studeras för ytterligare reduktion av bränsleutnyttjande. Bortsett från den snabba och ljudlösa starten av motor möjliggör detta också energiåtervinning från bromsning.

Den negativa sidan av konstruktionen är den begränsade återhämtningspotentialen genom energiförlust i förbränningsmotorn under drift. För att behandla detta problem introducerade LuK ett ytterligare grepp mellan vevaxeln och den elektriska motorn.