Sachs Kopplingssats

Kopplingskonstruktionen av ett fordon regulerar kraftöverföring vilket tillåter den att röra sig och byta växlar lätt. De kontrollerar rörelse genom att ansluta svängskivan med de två transmissionsaxlarna som fungerar som två-vägs kraftkälla för fordonet. Kopplingen tillåter motorn att fortsätta köra under full broms utan att släppa växlarna. Kopplingssatsen består av tre viktiga segment: lamell, tryckplattan och ”throw-out bearing”.

Sachs erbjuder världsberömda kopplingsatser kända för deras utmärkta prestanda som också är lämplig för olika tillämpningar. Greppkraven på bilar varierar beroende på hur ofta bilen används; vägförhållanden som påverkar körning; och tillämpningen av kopplingen. För mycket koppling leder till stora påfrestningar för skivorna och detta kan leda till tidigt slitage. Det är därför hållbarhet är en viktig komponent vid tillverkningen av kopplingssatser. Sachs varor går igenom omfattande tester för OE kvalitet att definiera driftsäkerhet. Deras satser är kända för deras extrema förmåga att utstå friktionstryck som i sin tur leder till ökad temperatur. Detta märkes extrema kopplingssatser inkluderar en rad av monteringsverktyg som avsevärt minskar installationstiden. Satsen kommer i tre varianter, nämligen Kevlar, keramisk knapp och kopplingsats för tung belastning. Köp kopplingsatser för bilar på www.BILdelar-Online.se

Sachs Kevlar ger en föredragen dragförmåga över organisk koppling samtidigt som den medför förbättrat grepp än den keramiska knappkopplingen. Den ger behagligt grepp som resulterar i förbättrad livslängd på fordonsdelar. Majoriteten av slipslitytor kommer indikera få tecken på slitage jämfört med andra material.

Keramiska knappkopplingen rekommenderas för intensivt bogseringsarbete. Den har högre tolerans för värme men greppet är inte så smidigt som Kevlar. Diskarna har en tendens att agera abrupt än organiskt material vilket leder till en ojämn känsla.

För bogseringslaster högre än fordonets deklarerade gräns, erbjuder Sachs kopplingsats för tung belastning. Den har foder som backas upp av stål vilket medför högre tolerans mot värme.