Hyra bil på semestern

Svenskarna har börjat resa utomlands allt mer de senaste åren, och det är inte bara till de vanliga traditionella turistorterna som resorna går, utan allt fler söker även nya upplevelser och intryck som ligger utanför den utstakade vägen. Och visst är det sant att man kan se så mycket mer om man bara vågar skrapa på ytan och irra sig bort från de vanliga turiststråken. Det är därför inte konstigt att en starkt växande trend är att hyra en bil på semestern och ägna en dag eller två av semestern åt att ta sig runt destinationen på egen hand. Ett annat alternativ är att göra en bilsemester och bara köpa flygbiljetter till destinationen och sedan röra sig med hyrbil under hela semestern. Här kan du läsa om några tips på hur du kan hitta en bil att hyra på semestern och saker att tänka på:

Utforska utbudet

Det finns ett stort utbud på företag som t.ex Hyrbilguiden som erbjuder en bil att hyra på många olika destinationer i världen, allt från små och lokala företag till stora och internationella jättar. Det finns mycket information att hämta på nätet, så läs både om företagens egna villkor samt även recensioner av personer som tidigare har hyrt en bil av företaget.

Jämför priser

Priset är ofta en avgörande faktor, men man ska inte låta sig luras av ett alltför billigt pris eftersom det ofta kan innebära att det tillkommer tilläggsavgifter. På nätet kan man hitta jämförelsesajter med aktuella priser från olika biluthyrningsföretag och jämföra dem redan innan själva resan. Vill man hitta en bil att hyra under den pågående semestern kan det vara bra att be om olika priser hos de lokala biluthyrningsföretagen.

Förhandsbokning

Är datum och reserutten redan bestämd kan det löna sig att boka bil redan på förhand genom nätet, då man kan spara mycket pengar genom att göra en förhandsbokning